Kahve Çekirdeklerini Tanımak: Kaliteli ve Kalitesiz Kahve
Kahve çekirdekleri türüne göre üçe ayrılırlar. Bu türler; Arabica kahve çekirdeği, Brezilya kahve çekirdeği ve...Daha fazla bilgi edinin
Kahve Terminolojisi: Kahve Paketlerindeki İsimlendirmeler
Kahve terminolojisini çözümlemek ilk bakışta görüldüğü kadar zor bir iş değildir. Kahve kutularında yer alan...Daha fazla bilgi edinin
Kahve Terminolojisi: Kahve Harmanları (Blends)
Kahve çekirdeklerinin harmanlanmasının iki temel sebebi bulunmaktadır. Bunlardan ilki; iyi kalitede bir kahve...Daha fazla bilgi edinin
Kahve Terminolojisi: Kahvenin Kavurması (Roasting)
Kahve çekirdeğinin kavrulması işlemi kahve severlerin kahveden alacağı tat ve aroma üzerinde kahve çekirdeğinin...Daha fazla bilgi edinin
Kahve Terminolojisi: Kahvenin Kavurma (Roast) Dereceleri
Kahvenin kavrulma dereceleri açık kahverengiden siyah-kahverengine doğru uzanan bir skalada değişir.Daha fazla bilgi edinin
Kahve Terminolojisi: Kahve Tadımı
Kahve tadımı en az şarap tadımı kadar önemlidir. Şarap ve kahveyi karşılaştırdığımızda en azından şarapta daha somut...Daha fazla bilgi edinin